2009-05-08

Noen ganger går bibliotekarer over streken

Det er neimen ikke ofte, men det skjer av og til på BIBLIOTEKNORGE@NB.NO

Det er et viktig prinsipp at alle kan ytre seg om dette og hint på denne sida, og helst da om fagrelevante ting. Sjølsagt med unntak av alle ..."det nærmer seg helg, derfor denne her"... for da å delite med et smil er jo bare gøy.
Derimot er det et mareritt når det blir laaaaaange og toooooomme tirader, som er med å bekrefter bibliotekarers pedanteri-rytteri. Det bibliotekarhjertet er fullt av etcetera...

To eksempler som har fått noen bibliotekarer til å gå helt amokk i det siste; "Navnefest?" og "Advarsel fra politiet..."

Åse Kristine Tveit ved Høgskolen i Oslo startet ballet 30. april og siden har folk skrevet enten "Litteratursiden.no" eller "Litteratursida.no". Vidar Lund har jo peiling på språk og det er heilt okei å kalle dette fenomenet "Litteratursida.no". Det tenkte jeg også! Folk flest sier sida og ikke siden fordi dette er en form som går godt på begge målføre. Men at det var nødvendig at den hele hop etterpå kastet seg over e-posten for å fortelle oss andre at de er enige med min gode venn Vidar skulle da være unødvendig.

Kjære kollegaer! Kunne dere ikke heller sendt den støtten direkte til ham.

Og så var det gjengangeren Einar Ravlo som har blitt en "hoax" gang på gang, og som bibliotekarer nå burde skjønne er bare tull. Dette sendes i hytt og pine til ingen nytte, og kollegaer bruker tid på å slette. Jeg tror den kom i tosifret tall på en dag.

Snakk med noen data-ansvarlig før dere setter igang...
Nei, skjærp dokker folkens!!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar