2009-07-07

Jeg har vært på ferie og solen har stått høyt og stille over Trøndelagen læng no å d ha itj vørri av av vein me litt rægn no fer d e hardt fer jorda


Da jeg kom på jobb i dag var det en uendelig rekke av e-post å kjempe seg ijennom. Gud hvor kjedelig bibliotekarer kan bli. Jeg tror noen burde tatt seg en tur ut, eller nytt ett glass Chardonnay. Delete-kay is okay!


Hyggelig lesning fra Biblioteksystemer som melder om positive erfaringer etter ett år i drift.

Da er det ikke forbrukslån det er snakk om, men kunnskap som kan forflytets mellom bibliotekene til nytte for lånere/brukere som trenger viktige brikker til sitt pusslespill. Det handler om å bygge landet.


Norgeslånet er et resultat av flere års arbeid med åpne protokoller hos de norske systemleverandørene. Tjenesten bygger på


  • Nasjonalt biblioteknummer (1999) som gir hvert enkelt bibliotek et unikt nummer som kan brukes i alle norske biblioteksystem.

  • Nill, den nasjonale fjernlånsprotokollen, kom på plass i 2003.

  • Nasjonalt lånekort for publikum, i bruk siden 2005.

I tillegg gir tjenester som Samsøk (1994) og innlevering overalt (2007) publikum sømløs tilgang til bibliotektjenester, hvor man tidligere måtte forhodle seg til enkeltbibliotek.


Tjenesten Norgeslån er idag fullt ut tilgjengelig i Bibliofil og Bibsys, de andre systemene har forenklede løsninger (dvs. at bestillinger sendes som epost).


I pressemeldingen spør Bibliofil om hvordan Norgeslånet har blitt mottatt av lånerne rundt i Kongeriket? - Da vil jeg svare at målet er ennå ikke nådd og årsaken er at Norge er ett grisgrendt bebodd land, avstandene er lange og derfor fungerer det langt bedre i Øst- og Vestfold enn det gjør i Nord-Trøndelag.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar