2009-06-10

Eva er vår kvinne


Så er det lenge vært klart - Eva Joly er valgt inn i Europa-parlamentet for det franske partiet "Europe Ecologie". Det blir spennende å følge henne framover. Hun kan uten tvil også hjelpe Norge.

Dette er gledelig, sjøl om relalitetene er litt annerledes. EU-valget ble et historisk nederlag for EU. Bare 43 prosent av innbyggerne stemte, mens hele 210 millioner velgere ga blaffen. "It's going to get worse", mener den bitiske EU-skeptikeren Bob Rogers. Nå er jo engelskmennene litt spesielle for som mange sier: "Vi er briter, ikke europeere!" Ja visst bor de på en øy, men de er beviselig del av Europa!. Det er nå min mening, sjøl om jeg er langt unna "Speakers Corner" akkurat nå.

Jeg tror det er viktig at disse europeiske parlamentarikerne griper fatt i ett av de viktigste utfordringene i alle land; - miljøkrisen. Det må det finnes en løsning på og derfor er det så bra at grønne partier har gjort det bra. Nasjonalistene får nå bare styre med sitt, men før eller siden kan de måtte si som Kolingen; "Unnskyld att jag andas!"

Vi får glede oss over "De grønne" i Ile-de-France" gjorde det over all forventning. Min salige tysklærer sa riktignok at "Eine Schwalbe macht noch einen Sommer", men den som lever får se "hur det går till"!

EU-valget

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar